Home FAQ Kies uw specialisme DIV specialist

U bent DIV specialist. Wat kan OpenIMS voor u betekenen?

Documenten spelen een belangrijke rol in administratieve bedrijfsprocessen. Tijdens de procesgang worden allerlei documenten gecreëerd, opgeslagen, geraadpleegd en aangepast. Een goede organisatie van de documentaire informatievoorziening waarborgt de kwaliteit en beschikbaarheid van informatie en is daarmee van primair belang voor de gehele bedrijfsvoering.

Om deze bedrijfsvoering goed te ondersteunen is er een Integraal Document Management (IDM) systeem nodig. Een dergelijk systeem beschikt over voorzieningen voor:

  • Postregistratie.
  • Factuur management.
  • Document management.
  • Sjabloon management.
  • Workflow management.
  • Record management.
  • Zaaksysteem met dossiervorming.
  • Digitaal archief met vernietiging.


OpenIMS kan al deze voorzieningen invullen, denk aan:

De betekenis van internet en ‘e-processen'

Steeds vaker vinden processen, en daarmee documenten, hun aanvang in een Internet/Intranet omgeving. Processen worden zo "e-processen" en documenten worden elektronische documenten. De back-office moet zijn ingericht om de instroom via het elektronische portaal op de juiste wijze af te handelen. Om dergelijke processen goed te begeleiden kan OpenIMS een belangrijke bijdrage leveren.

Een praktische toepassing van het virtuele kantoorconcept

Elektronische beschikbaarheid, bijvoorbeeld via Internet, zorgt er voor dat documenten die in een traditionele omgeving slechts door één persoon tegelijkertijd geraadpleegd kunnen worden, nu door meerdere personen tegelijkertijd geraadpleegd kunnen worden ongeacht tijd en plaats. OpenIMS - Document Management Server kan hierbij een concrete toepassing zijn voor het "virtuele kantoor concept".

Documentaire informatie voorziening

Het vakgebied van de documentaire informatievoorziening (DIV) is continue in beweging. Een documentaire informatie analist zorgt voor het stroomlijnen van de informatie binnen een organisatie. Denk hierbij aan het registreren van documenten, het toekennen metagegevens aan documenten, en het invoeren van workflow profielen. Met OpenIMS - DMS beschikt een DIV-medewerker over de best denkbare middelen om de documentstromen binnen een organisatie in goede banen te leiden.

Digitaal archief

Met OpenIMS kunt u niet alleen de traditionele invulling van een digitaal archief ondersteunen met gebruik making van vernietigingslijsten e.d. maar medewerkers kunnen de documenten ook direct in OpenIMS bewerken conform de juiste autorisatie. Waarbij u de actualiteit kan bewaken en de betreffende documenten direct kan archiveren en later vernietigen.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

osict.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.