Home Oplossingen BIM - OpenBIM

OpenBIM

OpenBIM LogoOpenBIM is een universele benadering van ontwerp, realisatie en exploitatie van gebouwen op basis van software die volledig is gebaseerd op open standaarden.

Vanuit deze strategie past OpenBIM dan ook uitstekend bij de wijze waarop OpenSesame ICT met haar product OpenIMS Document Management Server (OpenIMS DMS) naar de wereld van document management kijkt. Lees hier meer daarover.

Samenvatting: Wat is OpenIMS DMS met BIM?

Het is een webbased (online) collaboration platform met een geïntegreerde BIM viewer voor het centraal vastleggen en beheren van uw BIM bestanden (IFC) en deze gemakkelijk online te delen (en te beheren) met al uw partners, architecten, ontwikkelaars, bouwers, facilitair beheerders en dergelijke. Met deze omgeving maakt u een einde aan het continue rondsturen van bestanden (zoals met Dropbox, Wetransfer, zip bestanden per e-mail e.d.) vanuit uw organisatie naar alle relevante partijen.

OpenIMS DMS en IFC (en BCF)

OpenIMS is een document management systeem met o.a. versie beheer, audit trail en workflow. Het is documenttype onafhankelijk dus u kunt er uw volledige projectdocumentatie in beheren waaronder grote bestanden zoals tekeningen en IFC bestanden. Hierdoor beschikt iedereen van uw organisatie altijd over de juiste versie van een document.

Met het geïntegreerde Document portaal (ook wel Extranet genoemd) kunt u subsets van deze projectdocumenten delen met uw opdrachtgevers en uw co-makers (partners). U kunt iedereen voorzien van de laatste en juiste versie en hen een plek geven om zelf ook bestanden aan te leveren.

Nulpunt distributie

Bij het werken met verschillende modellen die afkomstig zijn van verschillende partijen, is het belangrijk om een gezamenlijk nulpunt te bepalen. Een bouwbedrijf kan bijvoorbeeld een IFC bestand van een basis modelwoning als nulpunt op het Document portaal plaatsen en vervolgens kunnen de verschillende andere partijen hun tekeningen baseren op dit basismodel. Middels het Document portaal kan men deze bestanden downloaden in de eigen software zoals Tekla of Solibri en controleren (clash detection) en hoeft niemand gebruik te maken van producten als DropBox, WeTransfer, ZIP of USB sticks. OpenIMS kan daarnaast IFC bestanden in een webbased IFC viewer tonen waardoor een gebruiker snel de verschillende modellen van verschillende partijen kan bekijken zonder aanvullende software op zijn werkplek nodig te hebben.

Gekoppeld aan uw eigen ERP systeem

OpenIMS is reeds gekoppeld met een aantal binnen de sector gebruikte ERP oplossingen zoals BIS (van Piramide Bouw), Baan (Infor), Navision en Metacom (VanMeijel). Door de integratie kunt u zowel vanuit uw ERP als DMS alle relevatie gegevens benaderen gerelateerd aan een specifiek BIM project of object.

bis_pro_254  metacom_341

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

osict.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.